Siirry sisältöön
Suurhauen talvinen täkyonginta (ismete)
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.

Kauppias

Nallikari Safarisinfo@nallikarisafaris.fi+358 20 731 0110Y-tunnus:2833573-4Kauppiaan ehdot

Ismete on todella jännittävä hauen talvikalastuksen muoto ja antaa mahdollisuuden napata ennätyskalasi jään päältä.

Suurhauki on vuosien ajan kiinnostanut opastamme Jarkko Aunoa. Erityisen suureksi kiinnostuksen kohteeksi on noussut se, että missä tämä majesteetillinen otus elää ja syö talvella Oulun seudulla.


”Vilpitön mielipiteeni on, että Oulu on suurhauen kalastajalle unelmapaikka.

Alkuun tein lukuisia täysin tärpittömiä reissuja ja näiden reissujen aikana kiinnostus suurhaukea kohtaan vain kasvoi. Ensimmäisten vuosien aikana käytin satoja tunteja suurhauen etsimiseen talvella, jos laskee pelkän kalastusajan. Tähän voi vielä lisätä sen analysointityön, kun yhdessä kalastusta harrastavien ystävieni kanssa istuimme monet illat tietokoneella ja mietimme päämme puhki, että miksi emme edellisellä reissulla saaneet kalaa. Pikkuhiljaa palaset loksahtelivat kohdalleen ja eri tekijöiden välille alkoi syntymään yhteyksiä: Happi, ilmanpaine, valon määrä, syötin koko, vuoden aika, veden väri yms. Tekijöitä, jotka vaikuttavat paikan valintaan ja muihin seikkoihin on niin paljon, että opiskelua riittää loppuelämän ajaksi. Tärpittömiä reissuja tulee aina, mutta ymmärrys siitä, että kuinka suurhauki talvella elää, vahvistuu päivä päivältä”


Saalistakin on tullut. Porukkamme on saanut yli 100 kpl metrin pituisia haukia viimeisen kolmen vuoden aikana, joista 3 suurinta on ylittänyt 12-kilon rajan ollen 13,44kg, 12,96kg, 12,70kg. Yli 10-kilon kaloja on tullut toistakymmentä.


Jarkko ja yhdeksän kilon hauki

Jarkko löytyy myös Instagramista, jossa voit seurata hänen kalastustaan ja muutakin elämää: https://www.instagram.com/jarkkoauno

Jarkko on aina ollut kiinnostunut luonnosta ja se onkin syy yrityksemme perustamiselle. Onhan Jarkko Finnaction Oy:n perustajajäsen ja yrityksemme tarkoitus viedä ihmisiä nauttimaan luontoelämyksistä.

Tällä kertaa tarjoamme mahdollisuuden lähteä Jarkon kanssa ismete-kalastamaan suurhaukia.


Tämä kalastuspäivä soveltuu parhaiten ryhmälle, joka koostuu 2-6 kokeilunhaluisesta ja kärsivällisestä kalastajasta, jotka haluavat napata suurhauen talvella.

Ismete-kalastuksessa käytetään lyhyitä tarkoitukseen suunniteltuja vapoja, jotka asetetaan tarkasti valituille paikoille syöttikalojen kera. Jokaiselle asiakkaalle varataan 5 vapaa.

Mikäli olet aamu-uninen tai muutaman tunnin tärpittömyyden jälkeen kärsivällisyytesi loppuu, tämä kalastuspäivä ei välttämättä ole sinulle.

Mikäli taas olet valmis siihen, että viimeistään klo 7:00 olemme matkalla kohti 30-90 min ajomatkan päässä sijaitsevia kalapaikkoja, jonka jälkeen jaksat talsia liukulumikenkien kanssa tarvittaessa syvänkin umpihangen läpi pulkkaa vetäen kalapaikoille, viihdyt jäällä tarvittaessa kymmenenkin tuntia vaikkapa ilman tapahtumia ja arvostat sitä, että oppaamme jakaa tietoosi Oulun seudun parhaita suurhaukipaikkoja, antaa parhaat niksinsä tämän otuksen pyyntiin, olet vastuullinen kalastaja, joka aina vapauttaa suuret saaliskalat ja nautit luonnosta ja haluat kehittyä matkallasi hauenkalastajana, olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Takaamme, että laadukkaassa ja analyyttisessa opastuksessamme mahdollisuus oman ennätyskalan nappaamiseen on suuri. Mikäli onni on myötä, nappaamme yli metrin pituisen suurhauen.

Käsittelemme suurhaukia mahdollisimman varovaisesti ja vapautamme kaikki suuret kalat punnituksen, mittauksen ja valokuvauksen jälkeen. Suurhauki on arvokkaimmillaan vedessä. Mikäli saamme sivusaaliina pienempiä kaloja, voimme ottaa näitä myös ruoaksi, jotta pääset illalla maistamaan paistettua haukea.

Mikäli sää on kylmä tai tuulinen, kuljetamme mukanamme lämmitettyä pop-up -telttaa. Teemme jäällä makkarat ja pannukahvit ja palveluun sisältyvät talvivaatteet.

Asiakkaan on hyvä myös huomioida, että tunnistamme kokemuksesta sääennusteen perusteella sellaiset olosuhteet, jolloin kalaa on erittäin vaikea saada. Tietyt tekijät nimittäin laittavat suurhauen suut monesti kiinni lähes kokonaan. Koska haluamme varmistaa elämyksesi, olemme sinuun yhteydessä (viimeistään 3vrk aikaisemmin) jos kalaan ei mielestämme kannata lähteä, jolloin saat valita lähdemmekö kalaan vai siirrämmekö tapahtuman toiseen ajankohtaan.

Päivän päätteeksi kuljetamme teidät takaisin Ouluun.

Hinnat:

  • 2 henkilöä: 239€ / hlö

  • 3 henkilöä: 219€ / hlö

  • 4 henkilöä: 199€ / hlö

  • 5 henkilöä: 179€ / hlö

  • 6 henkilöä: 159€ / hlö

Hintaan sisältyy: Opastus, talvivaatteet (haalarit, talvisaappaat, pipo, hanskat), kalastusluvat, 5 vapaa / kalastaja (yht. 20 vapaan saakka), syöttikalat, tavallinen ja moottoritoiminen jääkaira, lumikengät, kuljetus Oulusta kalapaikoille ja takaisin, makkarat ja pannukahvit, lämmitetty pop-up teltta.

Milloin: 01.12. - 15.04 (jäätilanteen mukaan)

Ryhmäkoko: 2 - 6 hlöä

Varaukset: Viimeistään viikkoa aikaisemmin

Tapaaminen: Asiakkaan toivomassa paikassa Oulun alueella, josta noudamme teidät kyytiin ja kuljetamme salaisille kalapaikoille.

Aloitusaika: Kuljetus lähtee viimeistään klo 7:00

Kesto: 8 – 12 tuntia

Kenelle: Yli 15 vuotiaille

Kieli: Suomi ja englanti

Tilauksen yhteydessä muistathan ilmoittaa lisätietoja-kentässä, että mistä haemme sinut aamulla kyytiin!